• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Miami surf-n-turfburgare

Ingen vanlig gatuköksburgare – det här är den lyxigaste och godaste varianten som finns! Herregud så god den är, prova själv! Receptet kommer från boken Hamburgare och TexMex. Semic förlag.

ingredienser

Burgare

  • 1 Texas BBQ-sås
  • 600 gram köttfärs, gärna högrev, 20% fetthalt
  • salt
  • peppar





Lökrelish

  • 0,5 dl chilisås, av ketchuptyp
  • 1 salt
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 msk senapsfrön, ljusa el. bruna
  • 1 st chilipeppar, malen
  • 3 msk majsolja
  • 1 st gul lök(ar)












Potatischips

  • 5 dl majsolja
  • 7 st potatis(ar), 6-7 st, gärna fasta



Skaldjursmajo

  • 2 st salladslök(ar)
  • 250 gram hummer, rensad, el. kräftstjärtar
  • 1,5 krm tabasco, 1-2 krm
  • 2 dl majonnäs, köpt el. hemgjord





Texas BBQ-sås

  • 1 tsk soja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2,5 dl senap, gärna osötad
  • 2 msk chilipeppar
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk liquid smoke

    tillagning

    Texas BBQ-sås:

    • 1. Blanda senap, strösocker, muscovadosocker, vinäger, vatten, chilipeppar, svartpeppar och cayennepeppar i en liten kastrull.
    • 2. Koka upp under omrörning och sjud ca 20 minuter. Tillsätt soja, smör och liquid smoke och sjud ca 10 minuter.
    • 3. Låt såsen kallna. Späd eventuellt med lite kokande vatten om såsen känns för tjock. Ca 5 dl.

    Skaldjursmajo:

    • 1. Skär hummern i bitar. Ansa och skiva salladslöken.
    • 2. Blanda majonnäs, salladslök och tabasco. Vänd ner hummerbitarna.

    Lökrelish:

    • 1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan utan att den tar färg ca 3 minuter. Tillsätt senapsfrö och tomatpuré och fräs ca 1 minut.
    • 2. Tillsätt sirap och fräs ca 1 minut. Blanda i chilisås. Blanda i vattnet. Smaka av med vinäger, salt och chilipeppar. Sjud ca 5 minuter. 4–6 portioner.

    Potatischips:

    • 1. Tvätta potatisen noga. Skär den i lövtunna skivor, använd gärna mandolin.
    • 2. Värm oljan i en gryta till 130°. Oljan är färdig för fritering när en bit vitt bröd blir gyllenbrun i oljan på 1 minut.
    • 3. Fritera potatisskivorna, inte för många åt gången, tills de blir gyllenbruna, ca 3 minuter. Ta upp med hålslev och låt torka på dubbelvikt hushållspapper.

    Burgare:

    • 1. Grilla biffarna eller stek dem i lite smör 5–8 minuter på varje sida. Salta, peppra och pensla med Texas BBQ-sås.
    • 2. Låt biffarna vila ca 3 minuter, dela och grilla eller rosta brödhalvorna under tiden. Lägg biffarna mellan brödhalvorna med skaldjursmajo. 4 hamburgare.

om Allt Om Mat Vinklubb

Allt Om Mat Vinklubb är en vinhandel på nätet och erbjuder hemleverans av expertutvalda viner från hela världen. Vi hjälper dig att navigera bland vinländer, regioner och druvor i jakten på dina personliga favoriter. Tänk att det kan vara så enkelt och roligt att upptäcka nya viner!