• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Château Des Faunes Fronsac 2014 (6 Flaskor I Trälåda)


Château Des Faunes Fronsac 2014 (6 Flaskor I Trälåda)

TOTALT 6 FLASKOR I TRÄLÅDA

Vårt senaste fynd från Bordeaux kommer från familjen Favier, närmare bestämt paret Jacques och Anna som köpte gården så sent som 2000, dels för att de älskar vin men lika mycket för den goda investeringen. Till gården hörde nämligen ett par hektar högklassiga Merlot och Cabernet Franc odlingar som lite legat i dvala. Paret Favier anlitade därför ansedda Banton & Lauret, en produktionsfirma som handhar en lång rad prestigefulla slotts skötsel. Redan efter ett par år började investeringen ge avkastning och idag tillhör Château des Faunes skaran av de mest berömda slotten i Fronsac! Traditionell, läcker och fatad Bordeaux från kvalitetsappellation och toppår, allt packat i en snygg trälåda från slottet!

Lagring: Drick nu, eller låt utvecklas till 2024

Karaktär: Fruktigt och komplext

Färg: Rubinrött

Land: Frankrike

Region: Bordeaux

Distrikt: AOC Fronsac

Passar till: Komplext vin som passar bäst ihop med välkomponerade kötträtter, gärna med lite krydda och tryck. Underbart med ost och kallskuret. Servera ett par grader under rumstemperatur och gärna efter en stund i karaff.

Druvor: 95% Merlot, 5% Cabernet Franc

Doft & Smak: Fruktig, stor och fatad doft med typiska mörka bär, blandade kryddor och en hel del vanilj och kaffe. Medefyllig, rund och elegant smak av björnbär, svarta vinbär, körsbär och plommon tillsammans med tobak, kaffe, kryddor och ceder. Frisk, finlemmad syra och en silkeslen, rund taninsstruktur.

Innehåll
0 flaskor (i trälåda)
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller